nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Martín diu que la Ciutat del Golf fou fruit de la 'megalomania urbanística' de Nájera

Declarà com a testimoni de l'acusació al recurs d'Imisa contra l'Ajuntament de Calvià

L'extinent de batle de l'Ajuntament de Calvià, Anselmo Martín, culpà ahir la batlessa Margarita Nájera de convèncer els promotors de la Ciutat del Golf, l'empresa Imisa (ara s'anomena Hàbitat Golf Santa Ponça S.L.) per construir aquesta urbanització, uns dels projectes «estrella» juntament amb la marina de Magaluf de l'urbanisme calvianer durant els començaments dels anys noranta.

Martín acudí a declarar davant la sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Balears pel primer recurs presentat per la urbanitzadora contra l'Ajuntament de Calvià. L'exregidor va ser citat com a testimoni de l'acusació.

Segons Martí, la societat Hàbitat Golf Santa Ponça «fou enganada i manipulada per Nájera» perquè «va obrir perspectives de viabilitat d'aquest projecte per la seva megalomania urbanística». A més, adjudicà a la batlessa tota «la responsabilitat política i personal envers els promotors».

La Ciutat del Golf era un projecte que implicava la construcció de tres nous camps de golf, quatre hotels amb capacitat per a 1.500 persones, una urbanització de xalets per a 610 habitants i una altra promoció de residències permanents per a 725 persones. La superfície per edificar era de 395 hectàrees en la zona compresa entre Santa Ponça, el puig d'en Saragossa i Son Ferrer.

Martín indicà ahir que Nájera havia firmat un conveni amb Imisa segons el qual es convocà un concurs, al qual es presentà l'empresa, però fou declarat desert perquè no s'ajustava a les bases establertes per l'Ajuntament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris