nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El comitè i el patronat de l'hospital acorden reduir els horaris laborals

El conveni provisional inclou complement d'antiguitat i minva el pes d'incentius

El Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB) aconseguí ahir a Palma la signatura d'un principi d'acord entre els representants del patronat de la Fundació Hospital de Manacor i del seu comitè d'empresa per tal d'establir un conveni laboral: el primer que se signarà a l'Estat espanyol per a un hospital d'aquestes característiques empresarials.

Aquest preacord haurà de ser ratificat la setmana vinent pel comitè d'empresa i el patronat que presideix el director territorial d'Insalud, Javier Rodrigo de Santos, abans de ser aprovat definitivament.

Mentrestant, emperò, els representants del patronat i dels sindicats UGT, CCOO, SATSE i SAE signaren el reconeixement de la necessitat del descans entre guàrdies com a dret retribuït "reconeixement en què comptaren amb el suport de la direcció d'Insalud" i una reducció progressiva de l'horari laboral "de les 1.760 hores actuals a 1.730 l'any 2001" que, això no obstant, no serà ponderada, és a dir, no considerarà extraordinaris els horaris de guàrdia. Aquesta planificació horària és encara per sobre de la que contemplen els hospitals regits directament per Insalud (1.645 hores), els quals gaudeixen a més de computació ponderada.

A canvi, i segons explicà el representant del sindicat UGT, Ildefonso Pérez, el comitè d'empresa ha aconseguit «restar pes específic als incentius per objectius» a les nòmines, alhora que s'incorporaran els complements d'antiguitat (un 5 per cent triennal sobre el sou base) i d'insularitat (un 10 per cent), a més dels de gestió, lloc laboral i els plusos de nocturnitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris