nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

L'oposició, indignada amb la pujada d'un 17% de l'impost sobre les construccions

A Antoni Roig el preocupa que repercuteixi sobre els habitatges de protecció oficial

L'Ajuntament de Palma apujarà l'impost sobre la construcció més d'un 17%. Aquest increment de la factura que es cobrarà per aquest concepte es farà efectiu a partir de dia primer de gener del 2000.

L'impost sobre la construcció és un dels anomenats «imposts indirectes». En principi aquest cost ha de ser assumit pels constructors, però segons explicà el portaveu del PSIB a l'Ajuntament de Palma, Antoni Roig, «repercutirà directament sobre els ciutadans que es vulguin comprar una casa. Aquest impost és un cost afegit. Si les rajoles estan cares els constructors apugen el preu de venda del seu producte. Si l'impost puja els ciutadans també veuran reflectida en la factura de l'immoble que comprin aquesta pujada».

La màxima preocupació dels socialistes sobre aquesta qüestió és que arran d'aquesta pujada s'encareixi el preu de l'habitatge de protecció oficial. «Això ajudarà a posar més traves encara als sectors menys afavorits per poder accedir a la seva primera casa».

Els socialistes acusaren l'equip de Govern de Cort d'ocultar aquestes dades a l'opinió pública. «Ahir sols facilitaren les dades dels imposts directes, que no pugen més del 2%, però no parlaren d'aquest impost».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris