muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

UGT planteja vaga d'hoteleria durant el Cap d'Any pels fixos discontinus

El sindicat UGT no descarta una vaga el 31 de desembre com a mesura de pressió per la reforma del Reial Decret 15/98 que establia les condicions de la figura dels fixos discontinus, segons anuncià ahir el secretari general de la Federació d'Hoteleria, Pedro Calvo.

Calvo, que va comparèixer davant els mitjans de comunicació amb el secretari general de la Federació de Transports d'UGT, Pedro Berruenzo, explicà que aquesta modificació s'havia fet a través d'una esmena al Projecte de Llei d'acompanyament dels Pressuposts Generals de l'Estat per a l'any 2000.

Calvo criticà en el fons i en la forma aquesta reforma, que ha estat pactada entre la patronal i el sindicat Comissions Obreres, perquè «no hi ha hagut debat parlamentari i perquè es tradueix en un atemptat contra l'estabilitat en la feina i va contra la política de desestacionalització» propugnada pel Govern i pels empresaris del sector turístic. Actualment, a les Illes hi ha 40.000 treballadors que són fixos discontinus.

El decret que es modifica definia aquesta figura laboral i aplicava un coeficient beneficiós per a la jubilació. A més, establia que no era necessari haver treballat durant tres temporades per accedir a aquesta condició.

Tots dos sindicalistes denunciaren l'actuació de l'Inem que rebutja el pagament de les prestacions d'atur per haver superat el 77% del temps treballat durant la jornada. Quan acudeixen els treballadors, des de l'Inem els insten a reclamar la seva condició de fixos a l'empresa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris