muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El PSM assegura que no necessita UM per aconseguir un diputat a Madrid

L'informe intern titlla de «càlculs especulatius» els números del partit de Munar

El Partit Socialista de Mallorca (PSM) ha replicat amb números l'informe electoral elaborat per la Secretaria de Formació d'Unió Mallorquina (UM) i avançat per Diari de Balears el passat dimarts, dia 26. L'objectiu del càlcul fet pel Secretariat de Formació del PSM és «desmuntar la teoria segons la qual un pacte implica automàticament obtenir l'escó de diputat» a Madrid, en referència a l'informe d'UM, i demostrar que la coalició PSM-UM és «matemàticament innecessària».

Dos interrogants són en el punt de partida «objectiu» del document elaborat pel PSM i que ja va ser insinuat en la comissió executiva tinguda el passat 18 d'octubre: «Quants de vots són necessaris per obtenir un escó al Congrés dels Diputats?» i «Poden PSM i UM obtenir prou vots a unes eleccions espanyoles per treure representació?». En definitiva, la gran incògnita és si queda garantida la representació a Madrid en coalició.

Segons el Secretariat de Formació del PSM, encapçalat per Xavier Bacigalupe, els càlculs d'UM són «merament especulatius». S'ha de recordar que l'informe electoral d'UM que animava la coalició afirma que si es creua el cens de les eleccions autonòmiques de 1999 (632.412 electors) amb la participació en les generals de 1993 (71'9%), en resulta que amb poc més de 52.000 vots "l'11'54% del total" la hipotètica coalició obtindria un diputat.

El PSM parteix de la base que en cap de les eleccions generals tingudes fins ara cap dels dos patits, ni junts ni per separat, «no han pogut treure escó». Segons Bacigalupe, «com a mitjana, la diferència entre vots aconseguits i vots necessaris per obtenir escó està al voltant dels 22.300». Això implica, a efectes del còmput dels nacionalistes d'esquerra mallorquins, una manca percentual d'un 6'16% de vots per assolir l'aparent «sostre necessari» de l'11'54%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris