algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Antoni Mir: «Volem que el Congrés reflecteixi la realitat mallorquina»

«Avui, un de cada tres mallorquins no hi té cap representació», segons l'OCB

El president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Antoni Mir, va reiterar la seva aportació «positiva i seriosa» al debat sobre una hipotètica coalició electoral nacionalista per a les pròximes eleccions generals. Mir demana «reflexió» als partits polítics i diu que l'associació que presideix no fa política, sinó «política institucional».

Amb aquestes paraules, el president de l'OCB surt a camí a l'advertència feta per Pere Sampol, vicepresident del Govern balear, en el sentit que aquesta associació «camina damunt la corda fluixa i hauria de ser neutral» en aquest procés polític que abocarà en unes eleccions legislatives l'any 2000.

Segons Mir, «l'OCB només vol que un de cada tres mallorquins no quedi sense representació a Madrid». Un plantejament que té a veure «amb la democràcia», sentencia Mir. La representació electoral al Congrés dels Diputats «hauria de reflectir el més exactament possible l'actual mapa socioelectoral en el cas que es consideri fiable el mapa de les autonòmiques», que segons Antoni Mir deixa fora un 33% de la societat mallorquina.

El dirigent cultural assegura que l'entitat que presideix «no es pronuncia sobre les propostes polítiques concretes perquè no feim política, però sí política institucional, i estam perfectament legitimats per opinar sobre aquestes coses». De fet, segons recorda el president de l'OCB, aquesta associació no és la primera vegada que intervé en temes relatius a la representativitat política dels mallorquins al Congrés dels Diputats. «L'any 1995, quan el govern de Cañellas va aprofitar les eleccions generals per pujar el llindar electoral del 3% al 5% ja vàrem opinar que ens semblava una retallada de la representació polítca», fa memòria Mir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris