nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Caro: «Demanar un permís especial és el meu dret com a treballadora»

La consellera exhaurirà el procés legal i acatarà la decisió dels tribunals

La consellera sense cartera del Govern balear, Fernanda Caro, va explicar ahir que el 13 de setembre va presentar un recurs de reposició davant del servei de Recursos Humans del Consell Insular de Mallorca (CIM) en exercici del seu «dret com a treballadora». Caro durà el tràmit legal fins al final i acceptarà «les resolucions administratives».

La consellera centra el cas en el terreny estrictament laboral. «Com a treballadora del CIM he exercit el meu dret a sol·licitar un permís extraordinari per ocupar un càrrec polític, una possibilitat contemplada». Aquesta prerrogativa va ser sol·licitada el 29 de juliol, quan Caro duia sis anys com a funcionària interina. El servei de Recursos Humans va desestimar, el dia 10 d'agost, la petició i va acordar «donar per finalitzada la seva prestació de serveis» en la dita institució.

El diputat del PP va interpel·lar al conseller de la Funció Pública, Josep Maria Costa, si els funcionaris interins poden gaudir d'una situació especial d'excedència per ocupar càrrecs públics i aquest va contestar que «no». Aleshores, va arribar la rèplica de Flaquer, qui va treure el cas de la consellera d'EU. Caro reconeix que «ningú no esperava una contrarèplica sobre el meu cas».

La Conselleria d'Interior i Funció Pública va manifestar ahir que la sol·licitud de serveis especials de Caro és un tema «estrictament jurídic» i «respon a una interpretació diferent de la legislació que està dins de l'àmbit dels seus drets individuals i ha de ser resolta pel CIM seguint els criteris tècnics i jurídics que aquesta institució consideri procedents».

Flaquer va acusar Caro de «manca d'ètica» i la consellera diu que la Llei de la Funció Pública, el pacte de funcionaris del CIM, la Constitució i algunes sentències de l'Audiència Nacional i del Tribunal Superior de Justícia de les Balears li donen la raó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris