algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Rodríguez mostra la pedra viva de Palma i diu que «ningú no l'ha robada»

Cort ha restaurat 70 quilòmetres de voravia de l'Eixample amb aquest material

L'Ajuntament de Palma ha restaurat gairebé setanta quilòmetres de voravies amb pedra viva calcària. Així ho va explicar el regidor d'infraestructures i manteniment de Palma, José Maria Rodríguez, en el viver municipal de sa Indioteria, un dels dos indrets on s'emmagatzemen les pedres provinents de les voreres.

El pla Mirall de l'eixample contemplava una actuació global sobre dos-cents quilòmetres de voreres, dels quals 90 eren de pedra viva. El projecte de recuperació contemplava l'extracció de les voreres i la recol·locació d'aquestes en la mesura del possible. La recuperació de les voravies ha arribat en aquest cas al 73% del total.

José María Rodríguez va voler sortir al pas de les acusacions dels diferents partits de l'oposició que asseguren que part d'aquestes pedres s'han destinat a la construcció d'habitatges particulars de luxe. El regidor de manteniment va dir que «la pedra que és inservible està als nostres magatzems, queda demostrat perfectament que ningú no se l'endú per als usos particulars. Això seria robar».

Rodríguez també assegurà que «aquestes pedres mai no han estat a la venda i si aquesta mai s'arriba a fer serà a través d'una subhasta pública amb igualtat de condicions per a tots els interessats».

L'Ajuntament de Palma ha recol·locat totes les pedres amb un ample superior a quinze centímentres que no s'han trencat en el procés d'extracció, el setanta per cent de les voreres de quinze centímetres d'ample i sols un vint per cent de les que tenen una amplada inferior a aquests quinze centímetres, ja que les peces són massa petites.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris