algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Un incendi detectat a Sóller, prop del Teix, encara no ha pogut ser controlat

Amb l'arribada de la fosca se suspengueren les tasques d'extinció fins avui dematí

Un incendi forestal de dimensions limitades al tancament de l'edició, mitja hectàrea, es detectà l'horabaixa d'ahir a sa Rota de Can Teix, al terme municipal de Sóller. El fet que agreuja la situació és que el foc no pogué ser controlat en la seva totalitat a causa que es produí en una zona on és molt difícil accedir-hi a peu. La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sóller, Nofre Bisbal, i diferents efectius de policia municipal, bombers del Consell i un avió d'Ibanat acudiren al lloc del fet.

Segons informà a aquest diari una portaveu de la Policia Local de Sóller, «el foc és de difícil extinció, ja que es troba a un lloc on és molt difícil d'arribar-hi a peu, i ara l'avió d'Ibanat ja no vola. Només n'hi ha un de disponible i s'ha cridat a la Península perquè demà (per avui) tenguem més efectius». La Policia Local desconeixia les causes del foc i no sabia exactament quina era la gravetat i dimensió de l'incendi.

Molt més negre ho veia tot el regidor Bisbal que comentà a Diari de Balears que «m'he situat a un punt de visió i, tot i que el foc no semblava molt gran, el vent i la calor, juntament amb un pinar situat al costat del foc, i les grans quantitats de càrritx sec als voltants, fan que sigui molt possible que el foc s'estengui amb rapidesa». La preocupació del regidor era lògica ja que les flames no estaven controlades.

A mesura que passaven les hores i arribava la fosca la gent començà a baixar del lloc del sinistre, i les tasques d'extinció s'ajornaren fins avui. La situació del foc vendrà donada per les condicions meteorològiques que es donin el dia d'avui.

Per altra banda, un altre incendi, més petit, fou controlat ahir en el terme de Capdepera, concretament en el camí de S'Edetat. El foc es produí devers les sis de l'horabaixa i afectà uns 30 metres quadrats de vegetació. Ràpidament bombers de Manacor i Capdepera acudiren al lloc del petit sinistre, que no es féu més gran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris