algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Aina Salom estima en 110.000 milions el traspàs de competències sanitàries

La xifra afecta just la població de dret i no els desplaçats, encara pendents de càlcul

La consellera de Sanitat, Aina Salom, xifrà ahir en 110.000 milions de pessetes el cost del traspàs de les competències sanitàries de l'Estat a la Comunitat balear per atendre la població de dret, alhora que digué confiar, «tot el Govern i la consellera en especial, que aquesta legislatura sigui la de les transferències». El càlcul de la despesa associada a la població desplaçada encara no ha estat realitzat, i Insalud encara no ha facilitat el cost que aquesta població ha suposat en la temporada estiuenca d'enguany, la qual conclogué el dia 15 passat.

Aquesta xifra pulveritza les previsions realitzades per la direcció territorial d'Insalud, la qual preveu un traspàs quantificat entre els 75.000 i els 85.000 milions de pessetes: el Govern balear just ha acceptat negociar el traspàs a partir d'aquesta darrera quantitat.

Una anàlisi detallada de les necessitats sanitàries de les Balears determinarà el montant econòmic necessari que la Conselleria i el Ministeri de Sanitat hauran de negociar. Les relacions entre ambdues institucions han estat, emperò, especialment tenses al llarg del darrer mes, des que el president del Govern, Francesc Antich, manifestà el seu rebuig al director territorial, Javier Rodrigo, com a interlocutor per al traspàs competencial, demanant una instància interterritorial amb la participació del ministre Romay.

Salom afirmà ahir que «en el Ministeri de Sanitat coneixen aquestes xifres perquè és obligació de la direcció de l'Insalud a Balears informar sobre les notícies del Govern» i les seves peticions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris