algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

L'inventari de béns patrimonials del Govern Matas «és incomplet i precari»

Segons el director general de Patrimoni, Antoni Garcias, «no està tot inventariat»

El projecte de llei de Patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (CAIB) estarà enllestit abans que acabi l'any, segons el director general de Patrimoni i Entitats Jurídiques, Antoni Garcias. De moment, aquest departament de la Conselleria de Presidència ja té preparat un preprojecte que intentarà actualitzar l'inventari de béns patrimonials llegat després de setze anys de successius governs del PP.

Garcias qualificà aquest inventari de «precari» i de «molt incomplet» i anuncià que rehabilitar i actualitzar el panorama deixat pel seu antecessor en el càrrec, Carlos Delgado, serà una «autèntica tasca d'investigació». Els béns immobles inventariats «no hi són tots». Segons Garcias «no hi ha coincidència entre alguns dels imposts de béns immobles que són remesos a la Conselleria per tal que el seu pagament sigui tramitat i els que consten a l'inventari».

La CAIB és propietària de més de 300 vehicles oficials, tots centralitzats en la seva assegurança, però la Direcció General de Patrimoni ha detectat que aquest parc mòbil figura en diferents llistats i que una xifra d'entre 50 i 70 vehicles que consten a l'inventari «haurien d'estar donats de baixa».

Aquest desgavell afecta igualment els béns informàtics. En aquest apartat, només estan inventariats els equipaments connectats a una xarxa. D'altra banda, els anomenats béns mobles i de considerable valor, que contempla els béns artístics, quadres, escultures o mobles de valor, entre altres objectes, tampoc no estan posats al dia.

L'apartat de concessions administratives tampoc no se salva del descontrol. Els bars, botigues i altres establiments comercials explotats en el recinte públic dels ports transferits per decret de transferència, tenen un nivell de concessió desconeguda per manca d'actualització. En aquest sentit, Garcias reconeix que «una tasca prioritària és inventariar la titularitat de tots aquests béns que puguin ser de titularitat pública».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris