muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Un pla d'emergència del Govern vetlarà l'efecte 2000 el Cap d'Any

Les empreses de serveis bàsics, obligades a presentar un projecte de contingència

76352

Els sistemes informàtics podrien fer-se malbé amb l'entrada del 2000.

La Direcció General d'Interior, que depèn de la Conselleria de Funció Pública i Interior, enllesteix un pla d'emergències per a la nit del 31 de desembre, en previsió de les possibles conseqüències de l'anomenat efecte 2000.

Un decret aprovat per l'anterior Govern autonòmic obliga les administracions públiques, les grans empreses i els serveis bàsics i de seguretat (energia, sanitat, aigua, policies, etc.) a presentar un certificat d'homologació que demostri que s'han pres les mesures oportunes per evitar l'efecte 2000 en les seves prestacions.

El director general d'Interior, Antoni Torres, declarà ahir a Diari de Balears que «hem elaborat un pla d'actuacions específiques per a la nit de Cap d'Any, en previsió de possibles fallides d'alguns serveis bàsics com a conseqüència de l'efecte 2000. Evidentment, la nostra prioritat és que les administracions i les empreses obligades a presentar plans de contingència estiguin en condicions d'afrontar l'efecte 2000 sense problemes. En aquest sentit, estam bastant més avançats que altres comunitats autònomes».

El pla elaborat per Interior preveu com actuar en el cas de necessitat i segons el nivell d'emergència. Torres explica que «és un pla específic de serveis de seguretat pública, com pugui ser l'elaborat per a una situació urgent d'incendi o qualsevol altra circumstància o situació delicada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris