lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El PP acusa Caro de «falta d'ètica» per voler mantenir la plaça d'interina

La consellera demanà una excedència al CIM «que no li correspon»

Le consellera sense cartera d'EU, Fernanda Caro, es va convertir ahir en la gran protagonista del ple del Parlament en ser acusada pel PP de pretendre mantenir la plaça de funcionària interina en el Consell Insular «sense tenir dret a aquest privilegi». Fernanda Caro, segons el PP, que aportà documentació, sol·licità una excedència per desenvolupar el càrrec de consellera de Benestar Social. Abans, el president havia respost ja quina és la funció d'aquests dos càrrecs públics encara en «situació transitòria».

Joan Flaquer, portaveu del grup parlamentari del PP, va preguntar al conseller de la Funció Pública, Josep Maria Costa, si considerava que els funcionaris interins poden gaudir de la situació especial d'excedència «prevista per als alts càrrecs públics». Costa va respondre amb un lacònic «els funcionaris interins no accedeixen al sistema especial d'excedència, suprimit per la llei 30/74 de la Funció Pública», la qual cosa va ser interpretada com un reconeixement a la denúncia de Flaquer, tot i que Costa va negar-ho.

D'altra banda, la consellera Caro va respondre a l'acusació de «manca d'ètica» feta per Flaquer dient que la llei de la Funció Pública, la jurisprudència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) i l'estatut dels Treballadors li permeten sol·licitar l'esbombada prerrogativa.

Caro, funcionària interina del CIM durant sis anys, va sol·licitar passar a serveis especials per haver estat «nomenada consellera de Benestar Social» el passat 29 de juliol, demanda que va ser desestimada pel servei de recursos humans del Consell el dia 10 d'agost. Caro va presentar un recurs de reposició «contra la resolució de Presidència» que li comunicava la finalització de serveis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris