algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

A Sant Domingo les campanes sonaran

La Parròquia ha recuperat les velles campanes després de les peticions dels feligresos

Els veïns d'Inca tornaran a sentir les campanes de l'església de Sant Domingo quasi quaranta anys després que les fessin emmudir. A petició de la Parròquia una empresa especialitzada ha rescatat i col·locat a la torre del campanar dues de les antigues campanes de l'església. Una està datada al 1902 i l'altra, més antiga, al 1849. Totes dues havien restat fins fa pocs mesos abandonades i polsoses a les golfes del convent.

Curiosament totes dues, una vegada netejades pels especialistes, es va comprovar que es trobaven en un perfecte estat de conservació, per la qual cosa s'han pogut col·locar sense fer-hi cap tipus de restauració.

De fet, com comenta el rector, Antoni Estelrich, totes dues sonen fort i a la perfecció malgrat el pas dels anys i l'abandó en què estaven». Estelrich va explicar que, segons els especialistes, «aquestes campanes són autèntiques joies d'artesania i tenen un gran valor».

S'ha trobat també una tercera campana un poc més grossa, que segons la documentació que és te podria procedir del 1885. El mal estat en què es troba, tota cruiada, ha fet que ni es plantegi la seva restauració per ara a causa de l'elevat cost.

Les velles campanes estaven instal·lades en un gran espadanyer de pedra que antigament hi havia en un dels laterals de l'església, ja que no hi havia campanar.

El primer rector que va tenir Sant Domingo, Guillem Julià, va fer enderrocar l'element, a la vegada que s'ordenava la construcció del nou campanar. Les campanes emperò mai no s'hi posaren i varen romandre oblidades. diumenge es farà una festassa per celebrar la seva recuperació i col·locació al campanar, així com també el nou rellotge electrònic que s'hi ha instal·lat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris