algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

L'Ajuntament iniciarà l'expropiació dels terrenys del poblat de Son Fornés

Els propietaris no volen cedir la zona arqueològica

L'Ajuntament de Montuïri ha decidit iniciar l'expedient d'expropiació dels terrenys on està ubicat el poblat talaiòtic de Son Fornés ja que no s'ha arribat a un acord amb els propietaris de la finca sobre un conveni de compensació.

Segons ha explicat el batle de Montuïri, Gabriel Matas (PP), «les negociacions no han arribat a bon port, ja que els propietaris només volen cedir la zona excavada del poblat talaiòtic de Son Fornés, quan nosaltres demanam que ens donin tota l'extensió del jaciment que ha estat determinada pels arqueòlegs».

Si els propietaris haguessin cedit a les peticions del consistori aquest hauria adquirit el compromís de permetre la restauració de les cases antigues de Son Fornés i la possibilitat de construir un habitatge unifamiliar.

El batle Matas apunta que «sol·licitarem el suport del Govern balear perquè ens ajudi a costejar les despeses de les expropiacions que poden pujar a uns tres milions de pessetes». La finca de Son Fornés té una extensió de 100.000 metres quadrats mentre que el poblat és de 15.000 m2.

Les negociacions s'han duit a terme entre el consistori montuïrer i la promotora Tórtola Inca SL que actuava com a representació dels propietaris de la finca.

Matas assegura que la via d'expropiació «és l'única que es pot aplicar en un moment així, ja que tenim molts de projectes per fer, com ara, campanyes d'excavacions, ruta de visita, vies d'accés, entre d'altres. Tot això estarà gestionat per la Fundació de Son Fornés, ja que també es vol fer un museu al Molí den Fraret amb les restes que es recuperin del poblat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris