nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

EU-Els Verds posa a disposició de Cort un pla de moderació del trànsit

Presentarà els seus criteris en el ple ordinari del mes de novembre

Els regidors d'Esquerra Unida-Els Verds a l'Ajuntament de Palma presentaren ahir la seva proposta per a la creació d'un pla de moderació de la circulació a Palma.

Margalida Thomàs i Jordi López criticaren molt durament el fet que les propostes dels grups de l'oposició hagin de passar per comissions informatives abans de ser presentades al ple de Cort. «Com que en aquesta ocasió la comissió ja estava feta, aquesta proposta nostra haurà d'entrar en el ple ordinari del mes d'octubre», explicà Thomàs.

Les grans línies d'actuació del pla presentat pels ecologistes se centren principalment en l'increment de la seguretat per als vianants a través de la creació de zones exclosses al trànsit rodat i d'altres de velocitat no superior als trenta quilòmetres per hora.

Per això, els regidors d'EU-Els Verds proposen la creació de zones de prioritat invertida on «la iniciativa és per als vianants i ciclistes sense impedir la circulació de vehicles a través de mesures d'urbanització que evitin la separació entre la calçada i la vorera i mitjançant el disseny del paviment i el mobiliari urbà, que limitin la velocitat a 10-20 quilomètres per hora. Es pot aplicar a carrers comercials i centres històrics».

La segona àrea limitaria la velocitat a 30 quilòmetres per hora i pretén la reducció de la desigualtat entre vehicles a motor, vianants i ciclistes mitjançant elements de construcció, el tractament de les cruïlles i controls de velocitat amb radars a zones residencials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris