algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

No hi ha ningú que inspeccioni la proliferació d'antenes parabòliques

Govern i Cort preparen normatives que completaran la legislació estatal vigent

Cap administració (estatal, autonòmica o local) no inspecciona el compliment de la Llei 1/1998 de 27 de febrer que regula les infraestructures comunes en els edificis per l'accés als serveis de telecomunicació. D'aquesta manera, la imatge de finques amb antenes parabòliques als balcons és ja habitual en qualsevol indret i creix a mesura que augmenten el nombre d'usuaris i les ofertes de les empreses subministradores.

La legislació estableix que són els tècnics de la Secretaria General de Comunicacions del Ministeri de Foment els encarregats de la funció inspectora. A les Balears, aquest organisme s'enquadra en l'Administració Perifèrica de l'Estat, però els inspectors encara no han obert cap expedient a les Illes.

El mateix ocorre amb l'Ajuntament de Palma. Fonts de la Regidoria d'Urbanisme indicaren que podrien intervenir quan la proliferació d'antenes parabòliques provoqui efectes antiestètics i es presenti alguna denúncia, però aquesta circumstància no s'ha produït.

El Govern, per la seva part, des de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge que dirigeix Jaume Carbonero, ha redactat les disposicions autonòmiques que traslladaran la llei estatal a la comunitat balear. Fonts de la Conselleria d'Obres Públiques indicaren que aquesta normativa, que completarà la legislació vigent, està en mans dels serveis jurídics des de fa dues setmanes i previsiblement anirà al consell de Govern del proper 5 de novembre per a la seva aprovació.

També l'Ajuntament de Palma està treballant en una ordenança municipal que pel moment no existeix. El model imitat és l'utilitzat en ciutats com Barcelona i obligarà els usuaris a instal·lar les antenes en llocs que no siguin visibles des del carrer.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris