muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

GESA reduirà tant com pugui la carrèga de dos grups d'Alcúdia la nit del 31-D

El Pla de la companyia diu que l'anàlisi de risc permet actuar sobre «una base objectiva»

Segons el Pla de contingències de GESA, «l'objecte principal del repartiment de càrregues per al trànsit a l'any 2000 és el de minimitzar la repercussió d'una possible pujada dels grups 2 i 4 de la Central Tèrmica d'Alcúdia, per a la qual cosa se'ls reduirà la càrrega tant com sigui possible i s'augmentaran els nivells de reserva acoblant un major nombre d'unitats».

«Així mateix "continua el Pla de contingències" el repartiment de càrregues té per objectiu reduir la circulació d'energia activa per l'enllaç Mallorca-Menorca per minimitzar-ne les conseqüències d'un possible excés». Amb aquest doble objectiu, l'estudi tèoric Pla de contingències, preveu el següent repartiment de càrregues la nit que anirà del 31 de desembre del 1999 a l'1 de gener de l'any 2000.

Els grups tres i quatre d'Alcúdia duran la càrrega més baixa possible que permeti la demanda i les unitats acoblades. Així mateix, per reduir la probabilitat de dispar, a les 23'45 hores funcionaran amb suport de fuel. Els grups 1 i 2 d'Alcúdia, amb probabilitat de fallada molt menor per l'Efecte 2000, duran una càrrega de 85 MW per grup.

S'acoblaran dos grups dièsel a la central de Sant Joan de Déu amb una càrrega de 25 MW per grup. També s'acoblaran dos grups a Maó a una càrrega de 20 MW; una a Son Molinas amb una càrrega de 10 MW. S'acoblaran grups dièsel de Maó a una càrrega de 10 MW per grup. Així mateix, per reduir la possibilitat de pujada, un d'ells funcionarà amb regulació mecànica de velocitat. També s'acoblaran turbines de gas a Maó, Son Molinas i Alcúdia.

La càrrega total dels cogeneradors es limitarà al mínim tècnic i la dels grups de Maó s'ajustarà de forma que la càrrega d'enllaç entre les illes sigui pràcticament nul·la.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris