algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La degradació provoca que els veïns de Son Gotleu se'n vagin de la barriada

Hi ha edificis que llueixen fins a quatre cartells anunciant la venda d'algun pis

El barri de Son Gotleu ha iniciat lentament la seva degradació definitiva. Fins no fa gaire, aquest barri eminentment obrer era considerat com una de les zones més pobres de Palma, però des de fa uns mesos aquest ha inclòs la paraula declivi en el seu diccionari.

De cada vegada els edificis es troben en més mal estat, i ni els propietaris ni l'Ajuntament no fan cap esforç per impedir o, com a mínim, retardar, aquest procés. Hi ha finques en les quals es poden veure fins a quatre cartells que anuncien pisos en venda. Els preus, pel terra.

Els veïns que tenen possibilitats econòmiques han decidit abandonar la nau a la recerca d'una zona menys perillosa, ja que la situació és insostenible. L'índex de delinqüència s'ha disparat, i la tranquil·litat durant la nit al carrer és poc menys que una utopia. La principal artèria del barri, el carrer d'Indalecio Prieto, que es caracteritza per la intensíssima activitat comercial, és ara un lloc de reunió per als petits lladregots.

Carteristes i toxicòmans s'han convertit en el terror dels vianants i també dels comerciants, que quan no són assaltats han de veure com els seus clients habituals són víctimes de robatoris violents o al descuit. Així doncs, aquesta via que posseeix un nombre proper de botigues a Jaume III està contemplant atònita com a poc a poc es van tancant una a una, per no tornar-se a obrir, les barreres dels comerços.

A la nit, la fauna nocturna al barri és d'allò més diversa, ja que als vàndals adolescents que es dediquen a turmentar el descans del veïnatge amb els seus renouers ciclomotors s'hi sumen els petits narcotraficants, els drogoaddictes, els lladres i les prostitutes, que han trobat en els nombrosíssims carrers ombrívols de la zona el seu nou refugi natural.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris