algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Sampol: «L'OCB camina damunt la corda fluixa i hauria de ser neutral»

El vicepresident del Govern balear i portaveu institucional del Partit Socialista de Mallorca (PSM), Pere Sampol, va negar ahir l'«efecte il·lusionador» que segons Unió Mallorquina (UM) justificaria una coalició electoral nacionalista d'ampli espectre per a les pròximes eleccions generals. D'altra banda, el vicepresident adverteix l'Obra Cultural Balear (OCB) que «no faci partidisme».

Segons Sampol, les sumes aritmètiques d'UM són «totalment voluntaristes». «Aquesta creença que l'efecte il·lusionador significa multiplicar necessita una condició fonamental: que els dos partits s'ho creguen», explica el dirigent del PSM. I segons ell, aquest no és el cas del PSM. El PSM s'aplica la lliçó apresa als municipis de Sant Joan i Escorca, on les sumes, segons Sampol, han acabat en un «fracàs estrepitós».

Quant al creixement del nacionalisme, tema tractat en el dinar entre dirigents del PSM i UM tingut el passat dilluns, Sampol diu que si el PSM creiés que amb aquesta operació «n'havia de sortir perjudicat, però que el conjunt PSM-UM havia de créixer, podríem fer una reflexió i el sacrifici que ens demana qualcú».

En aquest sentit, Sampol entén que dir reiteradament que per separat no hi ha opcions, com fa UM, «desgasta el PSM». «Jo quasi demanaria que els qui creuen que per separat no podem fer res, que no es presentin i que demanin el vot per als que creiem que podem treure el diputat», ironitza el dirigent nacionalista.

Finalment, Sampol creu que «mesclar» EUIB, el PSM i UM, com fa l'OCB, es «inintel·ligible». «Crec que les associacions han de fer política, però no partidisme, i en aquest moment l'OCB va damunt la corda fluixa i ha de ser neutral».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris