algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Aparcar a la zona d'ORA de Palma serà un dotze per cent més car

L'ajuntament apuja els imposts directes de l'any que ve en un dos per cent

Els ciutadans de Palma hauran de pagar un dotze per cent més pels seus bitllets de l'ORA. A partir de l'1 de gener del 2000 cada hora d'aparcament a la zona blava palmesana costarà als usuaris un total de 95 pessetes; fins ara aquest servei costava 85 pessetes.

Segons explicà el regidor d'Economia i Hisenda de Cort, Pedro Àlvarez, aquesta és la pujada més important que han patit les taxes i els preus públics per a l'any 2000, tot i que la pujada mitjana general que han patit aquests serveis municipals se situa en el 3'13%.

Aquesta pujada de la tarifa de l'ORA és un reflex immediat de l'equiparació dels auxiliars de Policia que controlaven el compliment d'aquesta ordenança en policies municipals, i també un reflex directe de l'apujada de sous del col·lectiu. «De tota manera, els ciutadans de Palma han de pensar que es guanyen 110 nous agents al carrer i que el que no es pot consentir és que aparcar al centre de Palma sigui més barat que fer ús del transport públic de la ciutat».

Àlvarez va voler deixar constància de les baixes tarifes que s'apliquen per aparcar a la zona blava de Palma. «Hem de tenir en compte que a ciutats com Barcelona es paguen 255 pessetes per hora».

També s'ha de destacar que l'Ajuntament de Palma incrementarà els imposts directes per a l'any 2.000 en un 2% de mitjana. Aquesta pujada afectarà l'impost sobre béns immobles; el que s'aplica sobre els vehicles de tracció mecànica, el de la plusvàlua i el d'activitats econòmiques. Les recaptacions derivades del cobrament d'aquests imposts se xifren al voltant dels dotze mil milions de pessetes, fet que suposa el 47% del pressupost municipal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris