muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Un estudi electoral d'UM assegura que la coalició amb el PSM treu un diputat

La coalició obtindria representació amb el 75% dels respectius vots autonòmics

Un estudi electoral elaborat per la Secretaria de Formació d'Unió Mallorquina (UM) posa de manifest que una coalició electoral nacionalista d'ampli espectre tindria moltes possibilitats d'obtenir un diputat en les pròximes eleccions generals. L'informe, que parla concretament d'una coalició entre UM i el Partit Socialista de Mallorca (PSM) i que té com a base la Llei d'Hondt, s'ha elaborat a base de creuar dades de diferents conteses electorals.

L'estudi, que la Secretaria de Formació va facilitar a tots els membres de la comissió executiva d'UM, reunida ahir per valorar la negativa del PSM a acudir coalitzats, baralla una desena d'hipòtesis, de les quals se'n descarten gairebé totes perquè dibuixen un seguit d'escenaris «no vàlids», segons fonts de la direcció d'UM.

En qualsevol cas, des de la Secretaria de Formació del partit que presideix Maria Antònia Munar, hi ha un interès a destacar dues d'aquestes hipòtesis esmentades. Es tracta de les dues gràfiques que dibuixen, d'un costat, l'escenari postelectoral «més ajustat a allò que passaria anant per separat», segons que informen les mateixes fonts, i de l'altre, «allò que veim com a més possible si anàssim junts».

Ambdues hipòtesis parteixen de la base que la suma del PSM i d'UM en les dues últimes eleccions generals, les del 93 i les del 96, va obtenir un idèntic percetatge de vot: el 7'32%. Segons la hipòtesi de treball que garanteix el diputat, elaborada a partir de creuar el cens electoral de les eleccions autonòmiques del 99 (632.418 electors) i la participació de les generals del 96 (454.709 vots; un 71'9%), la coalició nacionalista hauria d'obtenir l'11'54% dels vots emesos. Un percentatge corresponent a 52.473 vots, la qual cosa suposaria un diputat a costa del Partit Popular (PP).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris