algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Construiran dos ponts per llevar els pasos a nivell als camins de Lloseta i Alaró

El projecte suposarà una inversió de més de 90 milions

Els perillosos pasos a nivell del camí d'Alaró i de Lloseta seran suprimits, a la fi, l'any que ve, amb la construcció de dos ponts elevats en aquests dos punts.

Els Serveis Ferroviaris de Mallorca s'han compromès formalment davant l'Ajuntament de Binissalem a preveure dins dels pressuposts del 2000 una partida econòmica per a aquests projectes. Tot i que no s'ha confirmat encara la inversió necessària per fer els dos ponts, podria superar els 90 milions de pessetes. Els tècnics de SFM ja han començat a redactar els corresponents projectes.

El nou pont del camí d'Alaró provocarà que s'hagi de fer córrer de lloc l'actual intersecció amb la via del tren ja que en aquest indret no hi ha espai suficient per construir-hi el pas elevat. No presenta tantes dificulats el del camí de Lloseta a causa de la disponibilitat de terreny.

La construcció d'aquests ponts significarà també la posterior eliminació dels també perillosos pasos a nivell que hi ha al camí vell de Lloseta, ja que el traçat travessa la via almanco dues vegades. Així el Govern preveu redreçar el traçat de forma que aquest transcorreria només per una de les voreres de la via.

En aquests moments les travessies caps als camins de Lloseta i Alaró són del tot insegures. La seva senyalització és del tot deficient, especialment els vespres i no disposen de barreres automàtiques. Els nombrosos usuaris que tenen aquestes vies de comunicació se n'han queixat. L'Ajuntament durant anys ha reclamat al Govern una solució sense que fins ara s'hagi mogut ni una passa.

La passada legislatura el batle reivindicà una actuació urgent però la llavors Conselleria de Foment curiosament descartà els dos ponts a causa de l'elevat cost econòmic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris