algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El TSJB anul·la l'ordenança de música als bars a instàncies del Govern

El jutge ha donat la raó a la CAIB en el fet que la Sala no té les competències

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) ha anul·lat l'ordenança municipal de l'Ajuntament de Felanitx que regulava la música als bars i restaurants a les zones costaneres.

Aquesta anul·lació es va produir a instàncies del Govern balear, que va interposar un recurs contenciós administratiu contra la decisió municipal a finals de l'any 1997 perquè entenien que l'Ajuntament havia agafat competències que no li corresponien. Ara, el jutge ha donat la raó a la Comunitat Autònoma.

La decisió provocarà que els comerços i hotels no podran realitzar cap activitat musical sense cap tipus de llicència.
Segons el TSJB, l'Ajuntament ha actuat amb «excés competencial i infringint l'ordenament jurídic» a causa que existeix una llei de la Comunitat Autònoma que regula aquest tipus d'activitat i l'Ajuntament no ho pot fer.

El jutge afirmà a la sentència que l'Ajuntament no pot atorgar cap tipus de llicència perquè un establiment dugui a terme activitats musicals. Fins al moment amb l'ordenança aprovada per l'Ajuntament es permetia aquesta activitat a l'interior dels establiments.

Hotelers i comerciants es varen mobilitzar contra l'Ajuntament quan va posar en marxa aquesta ordenança per considerar que els perjudicava no poder realitzar també la seva activitat musical a les terrasses dels seus establiments. Ara, amb la resolució del TSJB els comerciants i hotelers veuran restringides encara més les possibilitats de realitzar activitats musicals.

El jutge ha dictaminat que s'ha d'acatar la llei del Govern balear i per dur endavant activitats musicals pels establiments no autoritzats, específicament per això, s'ha de sol·licitar la pertinent llicència en matèria d'activitats classificades que emeten diferents conselleries.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris