algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Palma beu aigua de sa Marineta malgrat la indignació de Llubí, Muro i sa Pobla

S'extreuen els primers 15.000 m3 de l'aqüífer i EU demana que se sensibilitzi la població

Palma torna a beure aigua de sa Marineta. El tancament de la planta dessaladora per ser revisada durant una setmana ha provocat que Palma rebi 15.000 metres cúbics d'aigua provinents de l'aqüífer de sa Marineta, amb la conseqüènt indignació dels batles de Llubí, Muro i sa Pobla, que temen pel descens de cabal d'aquest recurs hídric.

Els quinze mil metres cúbics d'aigua de sa Marineta es veuran incrementats amb l'aportació de 30.000 metres cúbics d'aigua per dia provinents dels embassaments del gorg Blau i Cúber. Graciès a aquests dos recursos, es cobriran les necessitats provocades pel tancament de la dessaladora, que dóna 45.000 metres cúbics d'aigua diaris.

Tot i que el fet és preocupant, en cap moment no s'ha parlat de la possibilitat de restringir l'accés al líquid a la població. Les darreres pluges caigudes el mes d'octubre (més de 46 litres per metre quadrat al gorg Blau) han provocat una lleugera millora de la situació dels embassaments, que així i tot es troben en uns nivells molt baixos.

Aquesta davallada dels recursos hídrics de Mallorca a causa de la revisió tècnica de la dessaladora ha provocat que grups com Esquerra Unida-Els Verds recordin que «els criteris de concessió d'aigües subterrànies donen prioritat a l'abastiment de població seguit dels usos agraris, i contemplen en darrer terme els usos recreatius. Per tant, sembla més lògic davant una situació d'emergència com l'actual, disminuir el consum d'aigua per a usos recreatius que posar en perill els usos agraris a causa d'un possible risc de sobreexplotació de l'aqüífer de sa Marineta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris