algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Testimonis contra Pinochet celebren que no li apliquin clàusula humanitària

Exmembres de la seguretat d'Allende i de l'acusació particular viatjaren ahir a Palma

Gregorio Díaz, membre de l'equip de treball de l'acusació contra Augusto Pinochet de Izquierda Unida, destacà ahir a Palma que el Ministeri de l'Interior britànic no està disposat a utilitzar la clàusula humanitària per raons de salut a l'exdictador xilè.

Des del punt de vista jurídic, el magistrat de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón aplicà en aquest cas contra Pinochet la legislació que s'utilitza en els supòsits de narcotràfic, informà Díaz.

Díaz visità ahir Palma acompanyat dels testimonis contra Pinochet Manuel Cortés i Pablo Zepeda, que formaven part del dispositiu de seguretat del president Salvador Allende, amb el qui estaven quan es va produir el cop d'estat de la Junta Militar comandada per Pinochet. Tots tres varen ser rebuts ahir pel president del Govern, Francesc Antich.

Gregorio Díaz indicà que per primera vegada la resolució de la justícia britànica, en aprovar l'extradició a Espanya de l'exdictador, ha fet extensiva la qualificació de «víctimes» del genocidi xilè a tots els familiars dels desapareguts durant la repressió militar. «El 100% de les aspiracions de l'acusació particular s'han aconseguit i no han estat refutades ni tan sols per la Fiscalia espanyola, que representa els interessos de Pinochet», criticà Díaz.

Tant Manuel Cortés com Pablo Zepeda visqueren personalment l'horror de la repressió a Xile. Cortés relatà que després de les accions de les associacions de drets humans han pogut aportar a Garzón documentació sobre els assassinats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris