algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Un informe de Gesa admet el risc de caiguda elèctrica per Cap d'Any

La companyia nomena un comitè d'emergència per fer front a l'efecte 2000

«S'adopta una probabilitat relativa mitjana-alta de pèrdues de generació inferiors al 10% de la capacitat acoblada i baixa per a pèrdues de generació superiors a l'esmentat percentatge. L'impacte de la pèrdua de generació en els sistemes insulars es considera elevat». Aquest és un dels resultats de l'avaluació de risc de l'efecte 2000 sobre els sistemes informàtics que la companyia elèctrica reconeix en l'informe intern Pla de contingències. Efecte 2000.

Per fer front a aquest risc de probabilitat «mitjana-alta» GESA ha elaborat un dispositiu d'emergència per al període comprès entre el 31 de desembre de 1999 i el 4 de gener del 2000. El Pla de contingències defineix una «fase crítica» per al subministrament elèctric de GESA, «període durant el qual s'estarà en situació de màxima alerta respecte als equips i sistemes». La fase crítica «abraça des de les 21 hores del 31 de desembre 1999 fins a les 3 hores de l'1 de gener del 2000, si bé pot perllongar-se, en el cas d'aparició d'emergències fins a la total reposisició del servei».

A continuació, l'informe fa referència a una «fase postcrítica que es perllongarà fins a les 24 hores del dos de gener, moment en què s'entrarà en una «fase de normalització» que implica l'entrada progressiva «en fase d'operació normals del sistemes». Aquest moment finalitza a les 24 hores del 4 de gener de l'any 2000».

El Pla de contingències defineix, a afectes preventius d'efecte 2000, un «escenari d'afectació severa, que seria aquell més greu entre els que presenten major probabilitat d'ocurrència». En aquest escenari, com a «hipòtesi de treball» s'ha plantejat «la fallida simultània dels grups de carbó tres i quatre d'Alcúdia per fallida en el control distribuït».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris