muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Cort prepara una col·lecció per millorar el català dels treballadors i polítics

Aquests texts tenen un caràcter essencialment intern, però es posaran a disposició d'altres institucions

El Servei d'Assessoria Lingüística de l'Ajuntament de Palma crearà un opuscle sobre vocabulari administratiu que donarà inici a una nova col·lecció de publicacions amb l'objectiu d'unificar criteris i donar una perspectiva comuna sobre l'ús correcte del català per part dels treballadors de la Sala.

Aquest text, que veurà la llum d'aquí a uns sis mesos i que ha estat preparat pels membres de l'equip de Normalització Lingüística de Cort permetrà disposar d'una eina bàsica per tal de potenciar l'ús de la llengua catalana entre els funcionaris municipals.

Aquesta publicació té essencialment un caràcter intern, però es farà arribar a la resta de les administracions i molt especialment a la resta dels ajuntaments de Mallorca, ja que «pot ser una bona ajuda per a la resta de les institucions».

El pressupost d'aquest projecte serà d'uns tres milions de pessetes, però s'ha de tenir clar que en doblers en efectiu sols es pagaran els derivats del cost d'edició de l'obra (entre 500.000 i un milió de pessetes), ja que l'elaboració d'aquest text la faran els treballadors municipals.

Aquest vocabulari inclourà locucions i paraules catalanes i en altres idiomes en una mateixa llista alfabètica. Es tractaria de locucions i paraules relacionades amb l'activitat administrativa, encara que amb un concepte un poc ampli del que és aquesta activitat, ja que comprèn camps d'actuació molt diversos: urbanisme, sanitat, cultura, etc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris