lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Jaume Font: «Pot ser que Mayol faci de fosser de la ramaderia balear»

El diputat del PP, Jaume Font, va carregar ahir amb duresa contra el conseller d'Agricultura, Comerç i Indústria, Joan Mayol, per la decisió d'aquest de paralitzar el pla Proagro, que el Govern de Matas va posar en vigor l'any 1997. Segons Font, Mayol vol esdevenir el «fosser» de la ramaderia balear.

El batle de sa Pobla també va dir, per altra banda, que la sol·licitud del diputat socialista Antonio Diéguez en el sentit d'expulsar els diputats amb condemnes, és la «reacció» a la demanda del PP al Consell Insular de Mallorca (CIM) d'una comissió d'investigació per detectar les suposades irregularitats en les concessions a l'hipòdrom de Son Pardo.

«El Govern balear no és capaç de donar respostes al camp», va afirmar el portaveu del grup popular al CIM. «L'eliminació del pla Proagro vol dir que el conseller ha perdut el control de la Conselleria perquè no ha proposat cap alternativa», va afegir Font. Segons el diputat, l'aturada d'aquest pla d'ajuda suposa un fre a la millora de les explotacions ramaderes més competitives, que enguany havien rubut 1.300 milions de pessetes, i a la reducció en el cost de producció de llet de tres pessetes per litre.

Sobre l'estudi de Viabilitat anunciat per Mayol, Font digué que l'any passat ja fou aprovat el Pla integral concertat de l'agricultura balear (Picab) i que el PP no descarta «fer algun tipus de propostes al Parlament balear perquè tenim la convicció que hi ha algun partit que no està d'acord amb la mesura» presa amb el pla Proagro. D'altra banda, Font va dir que no pensava que «haguéssim ferit tant Diéguez amb el tema de Son Pardo». «Hi ha una empresa que explota l'hipòdrom amb taxes públiques que no saben on s'han ingressat», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris