algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Els «trilers» monopolitzen les inspeccions de la Conselleria d'Hisenda en matèria de joc

Durant 1999 s'han obert 619 expedients, dels quals 573 afecten aquest col·lectiu

97320

Una colla de trilers fotografiada a la Platja de Palma aquest estiu.

J. Aguirre.

La Conselleria d'Hisenda i Pressuposts ha tramitat entre gener i setembre d'enguany 619 expedients per infraccions de la legislació sobre el joc. La majoria d'aquests procediments, 573, han afectat les actuacions dels «trilers», mentre que 46 processos administratius han recaigut sobre empreses de màquines recreatives i d'atzar, jocs no autoritzats, bingos, cartes i apostes.

Durant 1999 s'ha produït un augment dels expedients amb relació a exercicis anteriors sobre empreses operadores del joc a les Illes a causa de la potenciació de l'actuació inspectora. En el cas concret dels trilers, generalment els expedients no finalitzen la tramitació per la impossibilitat d'intervenir-los els béns.

El problema que sorgeix és que la figura del «triler» no s'emmarca dins la legislació en matèria de joc, sinó que les infraccions es cataloguen com un supòsit d'estafa. El que es fa en aquests casos quan hi ha una actuació policíaca en les zones on freqüentment s'instal·len és intervenir l'import de les apostes que s'utilitzen com a fiança.

Els «trilers» actuen freqüentment en les zones turístiques durant la temporada alta. A l'Arenal ocupen pràcticament totes les cantonades, especialment en els límits dels termes municipals de Palma i Llucmajor. Els seus instruments són una caixa de cartó, una bolleta i tres patates tallades pel mig. En el cas de presència policíaca, ho desmunten tot i se'n van.

A més dels problemes derivats de no estar subjectes a la normativa de joc, la major part dels «trilers» són estrangers que es troben en situació d'il·legalitat en el país. En molts de casos, abans que els inspectors de la Conselleria d'Hisenda actuïn, ho fa el departament d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia i finalment la Delegació del Govern, que decreta l'expulsió d'aquestes persones, que principalment són originàries dels països de l'est d'Europa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris