algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort ha tramitat 135 expedients de ruïna en els darrers deu anys

El 60% són cases que situades en el centre històric i el 40%, a l'Eixample

En els darrers deu anys, l'Ajuntament de Palma ha tramitat 135 expedients d'edifici o cases en ruïna, el 60 per cent dels quals es concentren en el centre històric i el 40 restant a l'Eixample, especialment als barris propers a les murades com Santa Catalina o l'avinguda de l'Argentina.

Encara que no ha pogut ser precisat per l'Ajuntament, «un nombre important» d'aquests edificis ha estat demolit. Cort tampoc no ha precisat quantes d'aquestes cases estaven catalogades o protegides.

Els propietaris que han demanat l'expedient de ruïna ho fan amb la intenció de treure'n un profit econòmic o també amb la intenció de treure el llogater. Un aspecte destacable és que en els darrers anys les sol·licituds han caigut en picat. Des del 97 fins ara només s'han tramitat 9 expedients.

Segons fonts d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, aquesta circumstància s'explica perquè a partir del 96, l'Ajuntament va aplicar de manera més estricta la llei quan va percebre que, entre altres qüestions, molts dels expedients incoats tenien com a rerefons l'objectiu "per part del propietari d'aquest immoble" d'engegar el llogater. I és que una de les causes de resolució dels contractes de lloguer és precisament la declaració de ruïna d'un immoble, encara que la darrera paraula la té la via judicial.

El fet que hagi davallat el nombre d'expedients té a veure amb el perill al qual s'exposa el propietari en declarar la seva casa en ruïna, ja que es pot donar el cas que els tècnics municipals no considerin que l'immoble mereixi aquesta catalogació però en canvi obliguin el propietari a fer obres de reparació de la casa. Això suposaria una despesa no desitjada per al propietari que fa que ja no intenti declarar l'edifici en ruïna.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris