muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Cort vol que la torre de l'Homenatge de Bellver estigui adobada l'any que ve

Els doblers ja són aquí i ben aviat es farà el concurs per a l'adjudicació de les obres de restauració

Les obres de la restauració de la torre de l'Homenatge han d'estar llestes dins l'any 2000. Així ho manifestaren a Diari de Balears responsables de l'àrea de Cultura de Cort, que tenen la intenció de realitzar interessants activitats culturals en el marc del Castell i que compten amb la restauració de la torre per donar el màxim esplendor possible als actes.

La redacció del plec de clàusules ja està llesta i la transferència de doblers de Madrid també. Ara sols queda posar-se mans a l'obra i poder tirar endavant el concurs que ha d'adjudicar aquestes obres. El termini d'execució dels treballs és de sis mesos i aquests se centraran principalment en el deteriorat interior de la construcció.

El pressupost total de les obres serà de quaranta milions de pessetes, aportats a parts iguals pel Govern central de Madrid i per les institucions locals, encara que els doblers de Cort i el Govern balear també seran aportats de manera paritària.

Des de fa anys la mítica torre roman tancada pel perill de ruïna. Fins ara no havia estat possible fer-hi cap actuació, ja que Cort estava pendent de la subvenció del Govern central.

Els treballs tindran com a punt de partida la recuperació de l'escala de caragol i el terrat de la torre. Un dels aspectes destacats del projecte és que la torrassa de l'escala serà coberta amb una volta de vidre per atorgar una major claredat a l'interior de la seva estructura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris