nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La primera fira reté honors al vi mallorquí

La indústria vinatera va ser en el passat una de les més importants de la ciutat

Inca fou durant molts d'anys terra de moltes vinyes i de bons vins. La primera de les fires prèvies al Dijous Bo va fer una ullada al passat i amb la primera mostra del vi mallorquí va posar de manifest que encara existeix un gran interès per la viticultura a la ciutat.

Fins a sis cellers procedents de la zona de Llevant i també de la denominació d'origen Binissalem exposaren al Mercat Cobert tots els seus vins, que tingueren una gran acceptació.

Entre aquest selecte grup s'hi trobaven els cellers local de Son Bordils, que han començat a produir després de 30 anys sense que es fes vi al municipi i que centraren l'atenció de molts dels visitants.

Malgrat la novedosa nota que posaren els vins, la primera fira també coneguda com per ser la de les flors, plantes, fruites i verdures, tingué molts altres aspectes destacables. Entre aquests i com a més important fou la gentada que sortí al carrer per fer una volta per les diferents exposicions.

Tot i que la majoria de les mostres s'havien concentrat al mercat cobert, hi havia gent pertot. I és que pels carrers del centre foren moltes les parades de plantes i fruites que es muntaren. Més d'un aprofità l'ocasió per fer una bona compra tot i que per a la majoria tot era mirar i gaudir de la jornada festiva.

Les exposicións de bonsais i moixos, el concurs floral, les mostres d'art d'autors aficionats, o bé els cotxes clàssics foren algunes de les diverses ofertes que obriren les portes de bon matí. Fou ja al migdia quan es congregà més gent. Paral·lelament a les mostres es dugueren a terme altres activitats de caire festiu, com una gran tremponada popular, una ballada folklòrica o també l'actucació dels castellers Al·lots de Llevant, que engrescà a tothom.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris