nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

Bonino adverteix que Europa afronta «tard» el problema de la immigració

«Alguns dirigents del nord haurien de reconèixer que necessiten immigrants», segons l'eurodiputada italiana

L'eurodiputada italiana, Emma Bonino, va presidir ahir la darrera sessió del Fòrum Formentor, concretament la que debatia els aspectes socioculturals de les relacions entre els països d'ambdues riberes de la Mediterrània. Bonino va explicar, en finalitzar la mesa, que tot i que no va haver-hi conclusions, s'havia parlat molt clar sobre el problema de la immigració. Bonino va animar els governants europeus que deixin de dir que el problema està solucionat i que diguin que necessiten immigrants. Bonino, que va assegurar que «s'han dit algunes veritats» sobre el fenomen de la immigració en el debat, es va mostrar molt escèptica sobre decisions polítiques que s'haurien de derivar d'aquests consells. Les dues grans veritats, segons l'eurodiputada, són que «a la ribera sud de la Mediterrània hi ha una explosió demogràfica que no va acompanyada d'una explosió econòmica i per altra banda, hi ha alguns països europeus que necessiten immigrants per la situació demogràfica que tenen».

La realitat, segons Bonino, és que als països que pateixen aquesta necessitat, «ningú no s'anima a dir-ho a l'opinió pública». La majoria dels polítics, constatava l'eurodiputada, continuen dient que acabaran amb el fenomen de la immigració, però no fan res que no sigui el progressiu enduriment de les lleis. «Això és contar mentides perquè no passarà així», diu. «No es pot frenar el flux de pasteres, es un fenomen de masses, de gent que cerca unes millors condicions de vida individual i familiar i no hi ha marina militar ni lleis que ho puguin aturar», afegeix Bonino.

En la sessió d'ahir del Fòrum es va apuntar com a millor solució una regulació compartida pels països europeus del fenomen de la immigració que no passi per la prohibició. «Aquesta, com en tot fenomen social, senzillament no funciona», sentencià l'eurodiputada italiana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris