nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Pessimisme davant la reforma circulatòria

Avui a les 7 del matí entra en vigor un gran canvi circulatori després d'una llarga espera

A les 7 del matí d'avui ha entrat en funcionament la reforma circulatòria que afecta la gran majoria de carrers de la Vall de Sóller en major o menor mesura. Una reforma que no tothom veu amb optimisme, ans al contrari: la majoria creu que aquest canvi no és la solució per evitar els problemes de trànsit que afecten un municipi que està ben a punt d'arribar a l'espectacular xifra de cotxe per habitant.

Diari de Balears ha volgut conèixer l'opinió dels sollerics davant aquests canvis tan importants que avui mateix s'han posat en pràctica. Per això hem parlat amb comerciants i també ciutadans, els quals no han tingut inconvenient a donar el seu parer.

Josep Valladolid (gerent del Supermercat Syp) afirma que «la reforma no ha arribat en un bon moment. Crec que la reforma ha de ser positiva i supòs que ho fan per tal que així sigui. De fet, han preparat aparcaments i altres. El problema per a nosaltres és que ho fan mesos abans que ens traslladem de lloc, i crec que al carrer Cetre hi pot haver problemes seriosos. El fet que sigui de doble sentit i que no s'hi pugui estacionar ens ocasionarà moltes dificultats; entre altres coses pel fet que els camions han de poder venir a descarregar el material, i quan hi siguin el caos pot ser important. A més, l'aparcament que han obert no donarà a l'abast. Segur que aquests problemes poden desaparèixer quan ens traslladem, però aquests mesos seran difícils».

Pep Burgos (del restaurant Ca's Carreter) diu que «no han pensat amb el cap i tots en sortirem perjudicats». Ell és un dels més crítics: Pens que a l'hora de planificar la reforma no ho han fet amb el cap; nosaltres en sortirem clarament perjudicats si no deixen estacionar al carrer i, a més, en alguns llocs les direccions úniques no tenen cap sentit». Andreu Oliver (comerciant del carrer de la Lluna) diu que «ha estat una caparrudesa de l'anterior equip de govern, i sols han fet girar l'olla a l'inrevés i no servirà de res. Al nostre carrer hi haurà més cotxes que mai, ja que a més dels que ja hi ha, ara ens hi han afegit els que anaven per Sant Bartomeu. Crec que ha estat una total injustícia».

Pep Noguera (de la Pimem Sóller) afirma que «Si hi ha disciplina la reforma serà positiva. Així ho esper, i ara estam a l'expectativa del que passarà. Supòs que els primers dies hi haurà caos. En qualsevol cas, la reforma serà positiva si els sollerics volem que ho sigui i feim cas de les senyalitzacions; i el problema és que mai no ho fan».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris