algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

L'Obra Cultural demana una sola candidatura nacionalista a Madrid

Considera que «un terç dels mallorquins no pot quedar sense representació»

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat una candidatura conjunta de les formacions nacionalistes a les properes eleccions generals, en considerar necessari que una representació de les Balears a Madrid «reflecteixi la pluralitat real de la nostra societat i s'eviti que quedin sense presència aquelles capes de la població que no voten els dos partits d'àmbit estatal».

L'entitat informà, a través d'un comunicat, que ha encarregat un estudi sobre la subrepresentació dels electors de les Baleares i els sistemes per neutralitzar-la, ja que «si només obtenen escons en el Congrés els dos majors partits d'àmbit estatal, un terç de la població mallorquina quedarà sense cap representació». L'Obra Cultural ha emès aquesta opinió després del rebuig de l'executiva del PSM a una candidatura conjunta amb UM.

L'OCB sol·licitarà a les forces polítiques que adoptin mesures per «evitar eficaçment les limitacions de l'escassa representació balear en el Congrés (set diputats) i de la llei d'Hont, que afavoreix les grans formacions en perjudici de les més reduïdes». En opinió de l'OCB, una presència exclusiva de PP i PSOE a Madrid suposaria, prenent com a referència les darreres eleccions autonòmiques, «deixar sense representació un 33 per cent dels votants de Mallorca, dels quals el 22'6 per cent s'autodefineixen nacionalistes i governen en solitari en el Consell de Mallorca, i un 6 per cent, d'Esquerra Unida-Els Verds. Això seria una tergiversació de la representació popular i un escàndol».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris