nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Deixadesa i abandó dels edificis i béns patrimonials historicoartístics

Els grups de l'oposició critiquen l'Ajuntament pel mal estat dels monuments

La deixadesa i l'abandó que pateixen els edificis i béns patrimonials de Montuïri es fa patent quan es fa una volta pel municipi i es veuen els monuments que es troben als carrers. Un fet que dóna suport a la comprovació del mal estat d'aquests edificis és la creu de terme de Son Rafel Mas, ubicada al cantó del carrer del pou del Rei. Fa dos mesos, concretament el passat dia 24 d'agost, que un camió va trabucar la part de la creu i les restes encara són damunt la voravia.

El grups de l'oposició (PSM, PSOE) ja varen alertar l'equip de govern (PP) del mal estat en què es trobava la creu de Son Rafel Mas mesos abans que es produís l'incident. Davant això l'Ajuntament va posar una corda per aguantar la creu però no va servir de res. El que més critica el grup municipal PSM és que «el més greu és que fa dos mesos que va caure i encara hi ha les restes damunt la voravia, quan el més correcte hauria estat davant aquest incident retirar les pedres ja que això pot ser perillós per als vianants».

Altres monuments com ara el pou del Rei, «fa més de deu anys que recriminam el greu estat en què es troba el pou i la mala imatge del seu entorn. Si bé ja es va actuar malament a l'hora de situar la torre de GESA perquè obstaculitza una gran part del monument, el que no pot ser és que es consenti que es deteriori més amb la manca de vigilància que existeix, ja que dins els abeuradors es troben tota classe de deixalles com botelles, cartons, paper i brutícia».

El PSM apunta que la zona del pou del Rei «podria ser una zona d'esbarjo si estigués en bones condicions però l'únic que s'ha fet ha estat concentrar els contenidors de fems just al davant i tapar l'interior del pou amb formigó, que l'únic que s'ha aconseguit és que hi tirin escombraries a dins».

El grup municipal PSM critica també el mal estat en què es troben els altres pous antics del municipi, posant com exemple el situat al creuer de Son Bascós, que «es troba en un greu estat d'abandó i les reformes que s'han duit a terme no respecten la tipologia de l'època».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris