algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Els veïns paguen manco aigua de la que consumeixen per una avaria

L'Ajuntament canviarà més de 400 comptadors i estudia apujar els preus de les tarifes

63486

El dipòsit que recull l'aigua del pou de subministrament no basta per a les necessitats de la població.

Els veïnats de Mancor de la Vall paguen molt manco del que els corresponia en concepte de tarifes d'aigua a causa d'una avaria generalitzada en la pràctica totalitat dels comptadors municipals instal·lats als domicilis particulars. Segons s'ha informat des de l'Ajuntament, la majoria d'aquests aparells funcionen molt malament i registren lectures molt inferiors a les que corresponen a la realitat.

Així, el darrer trimestre, en ple estiu, s'havien facturat 8.000 metres cúbics quan el recompte normal dels darrers anys al mateix període superava els 25.000 metres cúbics.

Aquest desfasament perjudica de forma notable les arques municipals, ja que el servei de subministrament d'aigua és gestionat directament per l'Ajuntament.

La causa d'aquesta avaria generalitzada s'ha de cercar en la calcificació que pateixen els comptadors a causa de l'elevat contingut de calç que conté l'aigua.

Per tal de posar remei a aquestes deficiències l'Ajuntament ha posat fil a l'agulla i fa comptes substituir el 90% dels més de 450 comptadors que hi ha al municipi, el més aviat possible. El batle, Bernadí Coll, ha explicat que «les despeses d'aquesta tasca les assumiran les arques municipals i no repercutiran en cap cas damunt els veïnats». Una vegada s'hagi enllestit aquesta tasca es preveu anar canviant els comptadors cada quatre o cinc anys de forma graonada per evitar que els problemes es repeteixin. D'altra banda, l'equip de govern popular estudia ara l'aplicació d'una pujada de les actuals tarifes de l'aigua per tal de fomentar-ne l'estalvi. L'increment dels preus de l'aigua podria oscil·lar entre un 33% i un 50% segons els diferents trams de consum ja que aquestes es regulen per uns trams graonats. D'aquesta manera els consumidors de menys de 30 metres cúbics passarien de les 40 a les 60 pessetes.

Els que gastassin entre 30 i 60 metres cúbics els pagarien a 80 pessetes en lloc de 60 com fins ara. Els consumidors de més aigua se'ls pujaria el preu de les actuals 80 pessetes a les 120 pessetes el metre cúbic. Aquest nou quadre de tarifes encara és provisional i haurà de rebre el vistiplau del ple.

Aquestes noves tarifes s'han plantejat després dels més de sis mesos que porta el poble patint fortes restriccions a causa de l'insuficient cabal del qual es disposa per abastir tota la població.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris