muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Caritas ja ha acollit enguany més de 250 sense sostre

Diferents programes i projectes ajuden els immigrants de Palma a trobar feina

Més de 250 immigrants són tractats pels diferents programes d'acollida que es duen a terme per algunes organitzacions de l'Illa. Aconsegueixen feina, casa i cerquen la manera d'integrar-se en una societat que moltes vegades li dóna l'esquena. Arriben de lluny amb l'esperança de viure millor que en el seu país d'origen i, si no fos per algunes organitzacions, se n'hi haurien de tornar.

A principi dels 90, va començar a haver-hi un increment d'immigrants a Palma. Era un creixement progressiu però moderat que va tenir la seva eclosió l'any passat amb una massiva afluència d'africans, vinguts a la recerca de feina. Per la directora de Caritas diocesana a l'Illa, Maria Salleras, «el pla Mirall suposà una demanda gran de mà d'obra, i molts immigrants aprofitaren l'oportunitat i a hores d'ara estan integrats en la societat. Molts han quedat i han format família aquí».

La mateixa organització posà en marxa una sèrie de programes d'ajuda als immigrants, per tal que no es trobassin perduts per la ciutat. «Posàrem en funcionament un programa d'acollida i un projecte d'alfabetització, ambdós molt importants», explicà Salleras. «El primer "continuà" és com un servei d'informació i orientació. Parteix de la situació concreta de cada immigrant i s'encarrega de cercar els recursos més adequats. Aquest any els immigrants atesos pel programa han estat de 172». D'altra banda, hi ha el projecte Viure Plegats. «Aquesta actuació ofereix als immigrants la possibilitat d'aprendre la llengua castellana, per una banda, i el nostre entorn cultural, per l'altra. Podríem dir que es tracta de donar-los facilitats perquè s'integrin a la nostra societat, ja que en moltes ocasions no en saben ni una paraula». Segons fonts de Caritas diocesana, Viure Plegats acollí 68 persones en els seus centres del Jonquet, del carrer Socors, a l'hospital de Nit i a Manacor.

Maria Salleras explicà a aquest diari que la majoria d'aquestes persones vénen del continent africà «ja siguin magribins o sub-saharians, però també ens trobam molts de búlgars o romanesos». Caritas no diferencia aquesta gent, «nosaltres donam feines descentralitzades per les barriades de Palma, i els ajudam com a gent que necessita ajuda, no com a immigrants». L'organització té borses de feina per les barriades de la ciutat a les quals es dirigeixen els immigrants, que una vegada tenen doblers es dediquen a fer la seva vida. «Un cop passats els problemes d'adaptació, quan no ens necessiten, s'independitzen», conclogué la directora de Caritas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris