nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La Plataforma d'Interins presenta el recurs contra la sentència del TSJB

Es basa en la indefensió per la manca de notificació als afectats

La Plataforma d'Interins presentarà aquesta setmana el recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears que estima la inconstitucionalitat del «decret de blindatge» d'aquest col·lectiu aprovat pel Govern del PP pocs dies abans de les eleccions del 13-J. Segons informà el president de la Plataforma, Bartomeu Alcover, els advocats encarregats de redactar el recurs ho estan ultimant i cerquen jurisprudència que avali les seves tesis. Des del punt de vista jurídic, la Plataforma al·legarà indefensió en no haver-les notificat la sentència.

Alcover indicà que aquesta situació d'indefensió està establerta en l'article 24 de la Constitució i que, a més de la manca d'informació a nivell personal de tots els afectats, tampoc s'ha publicat per part de la Conselleria de la Funció Pública en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma.

Segons les tesis de la Plataforma, el Tribunal deuria declarar la nulitat de les actuacions i retrotraer-les al moment en què el sindicat Comissions Obreres presentà el recurs. Bartomeu Alcover rebutjà la presentació d'altre recurs contra el pacte d'estabilitat que està vigent entre els interins docents, perquè «el nostre objectiu és que aquest tipus d'acord es façi extensiu als no docents des de la legalitat i la constitucionalitat». Fins a la data, el Govern ha cesat aproximadament una vintena d'interins.

El sindicat CSIF, per la seva banda, ha presentat un ofici dirigit al president del Govern, Francesc Antich, per tal que unifiqui els criteris de personal per a totes les conselleries de l'Executiu. Segons informà Agustí Buades, per aquesta setmana està prevista una reunió amb Antich per tractar aquest tema.

Buades destacà les diferències entre els interins docents i els de la resta dels serveis generals. «No és normal que el pacte d'estabilitat sigui inconstitucional per a uns i per als docents és suficient amb haver treballat menys de sis messos per tenir sis anys de blindatge». El CSIF, apuntà Buades, no té previst presentar cap recurs «perquè preferim abans negociar que judicializar tot el tema de personal». Buades recordà que els serveis jurídics del Govern estan estudiant la no inclusió del sindicat a la mesa sectorial d'Educació que, en cas que s'estimi el recurs, tots els acords negociats serien nuls de ple dret.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris