muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

La plantilla d'Aumasa comptarà amb 25 empleats fixos abans d'acabar el mes

L'acord entre empresa i CCOO va permetre aturar la vaga i reprendre les converses

Els treballadors d'Autocares Manacor SA (Aumasa) i Rutas de Cala Rajada SL es varen reincorporar ahir matí als seus llocs de treball, com si es tractàs d'un dia normal.

El principi d'acord a què es va arribar el dijous a vespre, entre els representants sindicals de Comissions Obreres (CCOO) i la direcció de l'empresa Aumasa, en una maratoniana jornada de negociacions que va durar més de cinc hores, realitzada en la direcció general de Treball i supervisada per Fernando Galán, va ser ratificat ahir al matí pels treballadors.

Des de la direcció general de Treball s'ha decidit acceptar la petició de CCOO de no inspeccionar Aumasa fins que no concloguin les negociacions entre la direcció de l'empresa i els treballadors; ja que en un principi es volia dur a terme el dimarts de la setmana vinent. Les bases de l'acord passen per consolidar el treball estable en l'empresa, passant de comptar amb quatre treballadors fixos a no menys de 25 abans del dia 31 d'octubre».

Joan Ortiz, representant de CCOO, s'ha mostrat discret a l'hora de parlar de l'acord. «S'ha restablert completament el servei, però cinc treballadors han quedat sense feina. L'empresa Aumasa ens va explicar que el motiu era que s'havia acabat el contracte de treball», va explicar Ortiz.

L'advocat d'Aumasa, Armando Ortiz, ha volgut deixar clar que «els treballadors que dia 31 d'octubre finalitzen els seus contractes i no han estat treballant durant els darrers dos anys, deixaran de treballar en l'empresa, no per la vaga; sinó perquè, simplement, se'ls ha acabat el contracte de la temporada alta de treball».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris