algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Indignació a la Calatrava per la plantació de fassers i les obres

Segons Arca, s'han danyat pedres de la murada de Palma i les palmeres trenquen l'estètica de la zona

Unes obres a la zona del barri de la Calatrava, a Palma, i la plantació de fassers al mateix lloc, concretament a la plaça Llorenç Villalonga, han indignat els veïns i l'associació Arca, ja que han afectat part de la murada de la ciutat així com la plantació existent a la zona, que compta amb una antiguitat considerable i contrasta amb les noves palmeres plantades.

Les obres duites a terme a l'esmentada plaça han fet malbé alguns carreus que hi ha entorn de la murada. En concret han desaparegut algunes pedres de marès que han estat reemplaçades per una escala de formigó col·locada al lloc. I a part de destrossar part del patrimoni històric de Palma, l'estètica de l'escala no és la més apropiada per a la zona on s'ha construït.

Un altre aspecte que ha encalentit els ànims de veïns i d'Arca ha estat la plantació de palmeres al jardí de la plaça Llorenç Villalonga. A la plaça hi ha una plantació molt singular i única en tota la ciutat. Es tracta de Belles Ombres o Ombus. Aquests arbres, segons Arca, compten amb una antiguitat de mig segle d'existència i la seva estàtica queda totalment trencada amb la plantació dels fassers, que els fan passar desapercebuts. L'associació demanà l'opinió del director del Jardí Botànic de Sóller, Josep Lluís Gradaille i Tortella, el qual, una vegada supervisades les obres, mostrà la seva disconformitat de la plantació en diferents aspectes. En primer lloc el director del centre de Sóller considerà que el tractament que s'ha fet del solar no és el més adequat. Destacà la manca de sensibilitat de la manera en què s'han tallat les arrels i de com s'han deixat alçades les soques. I també va fer referència a la confecció de les pasteres, molt petites, considerant que quan creixin els arrels aixecaran el trespol. Gradaille comunicà a Arca que devien intentar que l'autoritat pertinent ampliàs les pasteres, pel bé del trespol i pel de les pròpies plantes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris