algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

L'inviable «referèndum natural» de Cort

La solució proposada per Fageda per determinar el color dels taxis no ofereix igualtat de condicions

La decisió del batle de Palma de permetre la convivència de dos colors de taxis a la ciutat durant dos anys per tal que durant aquest període es faci un «referèndum natural» és una falàcia segons les dades aportades pels concessionàris de vehicles i segons pensen els professionals del volant que es volen mantenir fidels al tradicional marfil i negre.

Cort no garanteix en cap cas la igualtat entre les dues propostes en disputa (el color blanc o el negre i marfil) i trasllada una vegada més la decisió al sector en lloc de pronunciar-se en ferm en un sentit o altre. I Cort no garanteix la igualtat perquè ha negat les subvencions al manteniment del color tradicional dels taxis de Palma.

Així les coses, els taxistes que vulguin continuar lluint el blanc i negre als seus cotxes es trobaran amb moltes més dificultats econòmiques que els qui opten pel color blanc. El concessionari de la marca Volkswagen, Awauto SA, és un dels pocs que ofereix igualtat de preus entre els cotxes de color blanc i els negres. El que passa és que sobre el cotxe negre s'han de pintar els fragments de marfil que caracteritzen als taxis de Palma. Això sí, el temps que es torba a arribar a Palma un cotxe blanc o un de negre és el mateix en el cas d'aquesta marca d'automòbils.

Els venedors d'Isleña de Motores, que distribueixen a Palma automòbils de la marca Opel, asseguren que «hi ha dues coses a favor del blanc: el cotxe és més fàcil de trobar perquè en tenim en estoc i a més a més el negre té un suplement de més de 14.000 pessetes». En aquest cas els taxistes que volen mantenir els colors tradicionals han de pagar, a més a més, el cost de la pintura marfil, que s'eleva fins a unes cinquanta mil pessetes. També s'ha de tenir en compte que com que el negre és un color que no es demana normalment poden passar entre dos i tres mesos fins que es fa l'entrega del vehicle, mentre que l'entrega d'un cotxe blanc és gairebé immediata.

Els distribuïdors de Peugeot a Palma, Mosa, asseguren que el Peugeot 406, un dels cotxes més comprats pels taxistes de Palma, costa exactament igual en cada un dels dos colors, però que és molt més fàcil d'aconseguir el de color blanc. A més a més, també en aquest cas s'han d'afegir els doblers del marfil.

Els cotxes Renault també presenten diferències de preu entre els distints colors. Com que la pintura negra és metal·litzada, els cotxes d'aquest color costen seixanta mil pessetes més. També s'ha d'afegir el problema dels terminis, ja que els Renault negres sols es fabriquen per encàrrec i es torben per arribar a Palma. Com demostren els preus de les distintes empreses consultades per aquest diari Cort no s'ha preocupat de garantir un referèndum amb igualtat de condicions entre les dues opcions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris