algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

La sanitat pública ofereix menys de tres llits per mil habitants a Mallorca

El problema s'agreujarà amb el tancament l'any que ve de l'Hospital Militar

La xifra de llits a hospitals de Mallorca per mil habitants se situà l'any passat en 2'89, un nombre considerablement magre si es compara amb els 3'15 que hi hagué de mitjana estatal. També cal afegir que les previsions de cara al futur no són gaire tranquil·litzadores ja que hi haurà una tendència decreixent en el nombre de llits per habitant. Així, doncs, ens trobam davant un problema que s'agreuja amb el pas del temps i del qual la societat ja comença a conscienciar-se. Els ciutadans de Palma, i de Mallorca en general, tenen dificultat per ser atesos en condicions per la sanitat pública.

Un cas relacionat amb aquest tema és el de l'Hospital Militar, un centre que funciona sota mínims i que, segons sembla, tancarà les seves portes l'any vinent. El PSM convocà ahir els mitjans de comunicació per explicar l'actual situació del centre que depèn del Ministeri de Defensa i que podria ser aprofitat per fer un servei directe a la societat. El grup nacionalista, mitjançant el seu portaveu a Cort, Sebastià Serra, i el seu secretari de Sanitat, Gabriel Riera, assenyalà que es podria fer un ús més profitós de l'hospital i comunicà el fet al Ministeri de Defensa. L'esmentat ministeri i l'Insalud firmaren un conveni l'any 92 pel qual es podrien utilitzar aquests hospitals si l'índex d'activitat era baix, i així passa amb l'Hospital Militar.

Gabriel Riera explicà que «creim que un centre que té unes bones equipacions i un total de 90 habitacions i 119 llits, i exigirem al Ministeri que el faci aprofitable aplicant el conveni que té firmat amb l'Insalud. És un hospital infrautilitzat i amb la demanda de llits hospitalaris tan alta que patim seria convenient que els ciutadans en poguessin fer ús». «La nostra idea "continuà Riera" és introduir-lo en una xarxa sociosanitària de la qual es puguin beneficiar els palmesans. És clar que no seria un centre equipat amb les més modernes tecnologies, però es podria utilitzar, per exemple per als malalts crítics o com a residència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris