algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'exportació de calçat a l'estranger ha crescut enguany un 15 per cent

Alemanya, França i els països escandinaus són els mercats més consolidats

La indústria del calçat, concentrada de forma majoritària al Raiguer, haurà tingut durant el 99 el creixement més important dels darrers anys, almanco quant al mercat exterior.

Durant els primers sis mesos d'enguany, s'ha produït un increment, de l'exportació de sabates a l'estranger, que s'ha xifrat al voltant del 15% respecte al mateix període de l'any anterior. Aquesta xifra podria ser superada fàcilment en el segon semestre si es manté aquesta tendència. A més, en determinats productes molt concrets es pot arribar a un increment del 30%.

Aquestes són les dades de què disposa la Cambra de Comerç de Mallorca; i que posen de manifest que el calçat que es produeix a la comarca té una forta implantació comercial, sobretot al mercat europeu.

França, Alemanya i els països escandinaus són els principals receptors de la sabata mallorquina, que es caracteritza, per damunt de tot, per una altíssima qualitat, per un disseny únic, i en conseqüència per uns preus elevats.

De fet, com explica el director de comerç exterior de la Cambra, Miquel Beltran, el calçat del Raiguer va dirigit a un client d'alt poder adquisitiu. Aquest segment de mercat és molt limitat, ja que les nostres fàbriques no poden competir en quantitat. Els principals competidors en aquest camp són els fabricants italians, als quals s'ha anat guanyant la partida els darrers anys, almanco a Europa. Beltran considera que en aquests moments tenim les quotes d'exportació de calçat més altes dels darrers quatre anys, amb molta diferència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris