algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern del PP realitzà «desviació de poder» en una prova d'interins

Una nova sentència del contenciós fixa la falta d'igualtat de la convocatòria

Una nova sentència, aquesta vegada del jutgat contenciós administratiu n. 1 de Palma, ha qualificat de «desviació de poder» el contingut de les bases d'unes proves selectives per a personal interí del Cos Superior Tècnic de l'anterior Conselleria d'Economia i Hisenda del Govern durant el mandat del PP. La convocatòria fou avalada el 10 de desembre de 1998 per la llavors consellera de la Funció Pública, Pilar Ferrer.

La resolució de la jutguessa Carmen Frígola és el resultat d'una demanda de Comissions Obreres contra aquestes proves que, segons el sindicat, «exigien uns mèrits molt específics amb l'únic objectiu d'eliminar possibles competidors i d'ajustar el candidat ja escollit al perfil de la plaça».

Aquesta és la primera sentència d'un nombre aproximat de 15 impugnacions que el sindicat va interposar contra la Conselleria de Funció Pública. Segons CCOO, «en aquelles proves s'exigien una sèrie de mèrits específics que feien la foto de l'aspirant i només mancava posar-hi el DNI».

El Tribunal recorda que la Constitució estableix l'exigència que l'accés als càrrecs i funcions públiques, especialment la convocatòria de concurs i oposicions, es deu establir en termes generals i abstracts i «no mitjançant referències individualitzades i concretes». Les úniques condicions «són els conceptes de mèrit i capacitat i es poden considerar violadors del principi d'igualtat els que establesquin diferències entre espanyols». La jutguessa indica que «qualsevol reserva encoberta de funcions públiques, ajustades o pensades per a persones determinades és contrari a Dret».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris