algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

La Universitat reclama a Europa 5.700 milions en fons estructurals

La inversió suposa uns 9 mil metres quadrats d'edificació i equipament

La Universitat de les Illes Balears demanarà a la Unió Europea 5.700 milions de pessetes en fons estructurals, després que la UIB hagi estat declarada Objectiu 2, fet que permet a la institució acollir-se al fons europeus denominat FEDER.

La declaració d'Objectiu 2 era una de les reclamacions de la Universitat, ja que la impossibilitava obtenir partides europees generoses per modernitzar les infraestructures i els serveis de la UIB.

Si la UIB aconsegueix que la Unió li concedeixi aquesta partida (que haurà de ser assumida en un 50% per la Comunitat Autònoma) la institució pretén construir dos instituts, un d'ells dedicat al desenvolupament sostenible i un institut de ciències de la salut, segons han assegurat fons del vicerectorat d'investigació.

La resta de pressupost aniria encaminat amb una línia de servei «cientificotècnic que inlou una xarxa de comunicacions, servei de documentació, una mediateca, un àrea d'audiovisuals i una altra àrea dedicada a la informació i disseny gràfic».

L'execució d'aquest presupost pot suposar uns 9 mil metres quadrats d'edificació i equipament, segons fonts de la UIB consultades per aquest diari.

Com se sap, a més de la Universitat de les Illes Balears, a Espanya hi havia dues universitats més que no estaven declarades Objectiu 2. Es tracta de la Universitat de Lleida i de Girona.

En aquest sentit, s'ha de recordar que la socialista i diputada Teresa Riera s'havia adreçat a Madrid en diferents ocasions perquè l'Estat espanyol instàs la Unió Europea perquè la UIB obtingués aquesta declaració.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris