algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

La nova Sa Nostra considera «oportú ara» el cànon ecoturístic

Aquesta recomanació és fruit del creixement dels ingressos turístics en un 14'2%

La Caixa de les Balears Sa Nostra troba «oportú ara» l'aplicació del cànon ecoturístic o ecotaxa, ja que la seva implantació no provocarà cap efecte negatiu en l'evolució del sector turístic, apuntà el cap de l'Obra Social i Cultural, Miquel Alenyà.

La campanya turística convencional —la que es comptabilitza a través de les arribades per via aèria i marítima— d'enguany generarà 1'027 bilions de pessetes, és a dir, un 14'2% més que l'any passat, segons els càlculs elaborats pel Departament d'Estudis Econòmics de Sa Nostra.

Aquests continus bons resultats fan que Alenyà asseguràs que «ara és el moment» de la implantació de l'ecotaxa, ja que pot tenir efectes positius de «selecció», la qual cosa permetrà a «mig termini la millora de l'oferta turística».

Alenyà explicà que per aconseguir que el tribut turístic pugui aportar avantatges ha de complir tres condicions: ha de ser clarament finalista; ha de ser administrada amb la participació de patronals, sindicats i majoristes; i no ha de ser lineal.

El condicionament «no-lineal» consistiria a aplicar un impost diferenciat en temporada alta i baixa. La proposta llançada per Alenyà implicaria cobrar 10 euros en temporada alta i entre 7 i 8 euros en temporada baixa, la qual cosa apotaria una recaptació d'entre 13.000 i 14.000 milions anuals.

La recaptació del cànon, segons l'economista de Sa Nostra, s'hauria de fer mitjançant la venda dels bitllets d'avió i de vaixell i rebutjà que el cobrament del tribut es fes en els hotels.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris