bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El Bisbat pretén enllestir la Seu l'any 2000 sense ajudes institucionals

El canonge Arrom diu que continuaran endavant amb les seves pròpies forces

La catedral de Palma podrà estar acabada a curt termini, l'any 2000, segons informaren ahir a aquest diari fonts del Bisbat. De moment es continua amb el treball de restauració de la catedral, un treball que no compta amb ajudes institucionals tan necessàries com podrien ser les de Cort o del Govern, però que continua passa a passa. Les obres mai no han deixat de dur-se a terme a un monument tan castigat pel temps i per la proximitat de la mar, i ara, amb un pla més efectiu i directe, com és el Pla director de la catedral, es pretén que la Seu quedi com a nova de cara a principis del proper segle.

Sebastià Arrom Coll és el canonge fabriquer de la Seu i porta més de vint anys supervisant, amb ajuda d'arquitectes i aparelladors, els problemes que pateix l'edifici, tant al seu interior com a la part de fora, més castigada. «La Seu sempre ha tingut feina, però és ara quan volem invertir en un pla seriós que actuï amb prestesa i efectivitat sobre l'estat de l'edifici. Hi ha un parell d'actuacions que cal desenvolupar amb urgència. La primera, que ja hem posat en marxa és la rehabilitació de les dues torres majors, i la segona, és una revisió de tota la cimentació de l'edifici, que és bastant feble», manifestà ahir el canonge Arrom.

Hi ha un projecte més a llarg termini que, segons fonts del Bisbat, consisteix a acabar l'espectacular obra gòtica. Sebastià Arrom explicà a Diari de Balears que «tenim intencions serioses d'acabar la Seu. Falten onze pinacles de la part de la façana de la mar, que de cara a l'any vinent poden estar acabats. De moment ja hi ha converses amb tres empreses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris