nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

Antich fa una crida als empresaris per la defensa del medi ambient

«El Govern no permetrà l'especulació immobiliària», va dir el president balear

El president del Govern balear, Francesc Antich, va defensar ahir davant els empresaris de les Illes una economia «competitiva» i la reconducció del mercat «en benefici de tots» en una conferència pronunciada a la Fundació La Caixa de Palma per invitació del Cercle Financer de les Balears. El president, tot i el clar contingut social de les seves paraules, va prometre «voluntat de consens» i es va mostrar comprensiu amb el recel que desperta tot «canvi de signe polític».

El medi ambient i la «qüestió social» foren dos dels grans fils conductors de la conferència que el president balear va titular «Nous horitzonts econòmics per a les Illes Balears». La competitivitat, la globalització, el desenvolupament urbanístic, l'especulació urbanística o el turisme, entre d'altres temes directament relacionats amb l'economia illenca, varen ser tractats per Antich amb la voluntat expressa de «no evitar temes conflictius» i d'agafar «el bou per les banyes». «No vull ser un bon administrador de silencis», va advertir el mandatari de bon principi.

Segons el president, «és l'hora de la política» en el terreny econòmic. A més d'anunciar el caire polític de la seva compareixença davant del món empresarial, Antich va explicar les principals pinzellades dels seus plantejaments econòmics. L'objectiu primer és el benestar dels ciutadans, que va deslligar del «compliment fatalista de les lleis del mercat».

L'economia productiva davant de l'especulativa i l'augment del reconeixement social de l'empresari són els dos pilars restants de la filosofia econòmica del president. «Hem d'aconseguir que augmenti el nombre d'empresaris innovadors, capaços d'assumir riscos i preocupats pel medi ambient i que ofereixen unes relacions laborals basades en el diàleg», va dir Antich.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris